+31 653 163 446

Vrijblijvende offerte aanvragen

E-mail: fst@staalbv.nl

Fundatiebalk

Voor de fundatiebalken in de utiliteits- en seriematige woningbouw maken wij gebruik van houten bekisting of bij hogere balken paneelbekisting.

Voor het storten van de fundatiebalk in de kassenbouw maken wij gebruik van aluminium bekistingsplanken. Door middel van die planken kan snel en precies lange afstanden gesteld worden. Voor hogere balken, of voor de bouw van betonwanden maken wij gebruik van paneelbekisting.

Na het stellen van de bekisting wordt het beton met onze rupsmixer, kubel of betonpomp gestort, waarna alles met de trilnaald verdicht wordt. Uiteraard wordt na het trillen alles netjes afgewerkt.

Met behulp van onze Trimble uitzetrobot kunnen we sparingen in de balk aangeven voor bijvoorbeeld leidingen of de condensafvoer. Dit garandeert dat ze precies op de goede plek zitten zodra het beton gestort is. De sparingen worden voor het storten op de juiste plaats geplaatst.

Ook dilataties en eventuele condensafvoeren, leidingdoorvoeren en ankers zetten we uit met onze uitzetrobot. Alles geheel volgens aangeleverde digitale tekening.

Geheel volgens wensen van de opdrachtgever en architect kunnen ook fundatiebalken als schoonwerk zichtwerk worden afgewerkt.