+31 653 163 446

Vrijblijvende offerte aanvragen

E-mail: fst@staalbv.nl

Wapening voor funderingen

Beton is mooi product. Staal is ook een mooi product. Samen zijn ze oersterk. Door middel van wapening worden betonconstructies versterkt. Bijvoorbeeld middels gevlochten of los betonijzer, middels bouwstaalmatten of prefab wapeningskorven.

Afhankelijk van de situatie wordt er gekozen voor het ter plekke vlechten van wapeningsijzer. In andere gevallen kiezen we prefab wapening.

Op basis van de tekeningen van de constructeur maakt onze werkvoorbereidingĀ de wapening buigstaten. Deze buigstaten zorgen voor een goede voorbereiding op de uitvoering. Alle ijzer wordt zoveel mogelijk vooraf gebogen aangeleverd in de vorm van beugels, hoofdwapening of bijleg wapening. Op deze manier is het samenstellen en vlechten op de bouwplaats een stuk efficiĆ«nter.

Een door ons veel gebruikte staalsoort is FEB500. Iedere branch kent zijn eigen standaarden. Zo gebruiken we in de kassenbouw veel haarspelden en wapeningsstaven en in de bouw veel vaker beugels en wapeningskorven.

Bij het voorbereiden van de wapening wordt rekening gehouden met de juiste betondekking. Onderandere afhankelijk van de agressiviteit van de bodem is meer of minder dekking nodig. Dit is een precies werkje en vraagt de goede aandacht. Door het gebruik van afstandhouders wordt een goede dekking gegarandeerd.